VIC

La 9ª Marxa de Torxes de Vic s'iniciarà a les 18:45h a la Plaça de la Rectoria de Santa Eulàlia de Riuprimer.
El programa d'actes és el següent:

17:30-19:30h (Centelles, Tona, El Brull, Viladrau, Taradell, Folgueroles, Malla, Roda de Ter, Muntanyola, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Sentfores-La Guixa, Vall del Ges, Vic, Manlleu, Voltreganès, Cabrerès, Seva i Calldetenes): Sortida de Columnes i escamots de Vigatans i Maulets cap a Vic.

18:45h (Santa Eulàlia de Riuprimer, Plaça de la Rectoria): Lliurament de la Flama* del Pacte dels Vigatans a la columna vinguda de Vic i arrencada de la Marxa.

21:15h (Vic, Monument a Bac de Roda): Arribada de la Flama i de les columnes. Homenatge a Francesc Macià, Bac de Roda, lectura del Romanço del Bac a càrrec de la Societat Cultural Bri Fi de Lli. Encesa de les torxes amb la Flama i represa de la Marxa pel nucli antic.

22:00h (Vic, Plaça de la Catedral): Arribada de la Marxa dels Vigatans amb els personatges al capdavant. Falconers. Acte d´homenatge a Joan Freixanet i Felisart. Diàleg del compromís infant-homenatjat. Crema del Decret de Nova Planta i de la sentència del Tribunal Suprem. Himnes.

22:30h (Vic, Plaça de la Catedral): Ball dels Gegants de Prats de Lluçanès i de l´Àliga de Vic. Entrepans i begudes de la terra. Concert de Cesk Freixas.

* Encesa pel maig a l´ermita de Sant Sebastià en els actes commemoratius del 306è aniversari del Pacte dels Vigatans i custodiada per famílies de Santa Eulàlia de Riuprimer.

 

Organitza: Òmnium Cultural d´Osona i les columnes locals

Hi participen: Òmnium Cultural; Sagals d´Osona; Escamot dels diables de Calldetenes; Maulets; Societat Cultural Bri Fi de Lli; Consell de Joves i Comissió de Festes de Riuprimer; Ajuntament i Parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer; Comissió Països Catalans (Columna Bac de Roda); Comissió de festes de Taradell; Tona Decideix; Agrupació de Sords de Vic i Comarca; Coral la Violeta de Centelles; Geganters de la Ciutat de Vic; Geganters de Prats de Lluçanès; Ramon Redorta; Pau Bosch; Marçal Ayats. I les comissions organitzadores de les columnes de: Santa Eugènia, Muntanyola, El Brull, Malla, Centelles, Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Sentofres-La Guixa, Viladrau, Voltreganès, Cabrerès, Lluçanès, Vall del Ges, Seva i Calldetenes.

Hi col·labora: Ajuntament de Folgueroles; Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer; Ajuntament de Centelles; Ajuntament de Seva; Ajuntament de
Calldetenes; CUP Osona; Esquerra Vic; Grup Nació Digital; Vilaweb Vic; viqolot.com; Mesosona.cat; Larevistona.cat; Vilaweb Torelló; Vicciutat.com; Territori Web; Osona Comarca-Ràdio Vic-Canal Català Osona; Sardà Comunicació; Gràfiques Bassols; Farines Ylla; Tintoreria Vilà; Cistelleria Freixanet; Bar Can Ton; Auto mecànica Albert;
Fusteria Santa Eulàlia; Materials Corretja; Fusteria Magem-Tió; Grup Bon Preu; Ferreteria Furriols; Celler d´Osona; Moritz; Pavicsa.

Tota la informació a www.marxadelsvigatans.cat