Imprimir aquesta pàgina

MOLLERUSSA

Informació addicional

 • Nom: 5a Marxa de Torxes per la Independència
 • Població: Mollerussa
 • Comarca: Pla d'Urgell
 • Data: Dimarts, 10 Setembre 2013
 • Hora: 21:00
 • Lloc: Plaça de l'Ajuntament
 • Descripció de l'Acte:

   

  Per cinquè any consecutiu, la capital del Pla d'Urgell serà escenari de la Marxa de Torxes per la Independència amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest acte que l'any passat va aplegar més de 300 persones pels carrers de Mollerussa vol ser una acció d'àmbit nacional per reivindicar la independència del nostre poble. Així mateix vol esdevenir l'expressió popular i col·lectiva de revindicació nacional del poble català; un acte que estimuli el caràcter col·lectiu, que ens mostri com el poble que volem seguir i que mostrem amb orgull.

  El proper dimarts 10 de setembre, a partir de les 9 del vespre, a la plaça de l'Ajuntament, hi haurà la concentració del participants on en primer lloc l’Agrupació Sardanista de Mollerussa farà una ballada de sardanes i seguidament, hi haurà una exhibició de la colla bastonera del Casal l'Arreu. Després es donarà el tret de sortida de la marxa que transcorrerà per diferents carrers de la ciutat amb les torxes enceses i l'animació de diferents grups de música popular fins arribar al Parc Municipal per fer la lectura del manifest i cantar el Segadors junt al monument a la Senyera.

  Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular amb entrepans que posarà a la venda l’organització.

  Un any més, el Club Atlètic Esbufecs ha organitzat una Marxa de Torxes Atlètica que consistirà en fer una marxa d'uns 2 quilòmetres de llargada per diferents carrers de Mollerussa, amb el mateix objectiu de reivindicar la independència de Catalunya amb torxes. Aquest recorregut però, coincidirà amb el lloc de partida i el final del recorregut tradicional.

  Organitza: Ateneu Popular de la Plana d'UrgellANC - Mollerussa Casal Popular l'Arreu.