SANT VICENÇ DELS HORTS

Informació addicional

 • Nom: 2ª Marxa de Torxes per la Independència
 • Població: Sant Vicenç dels Horts
 • Comarca: Baix Llobregat
 • Data: Dimecres, 10 Setembre 2014
 • Hora: 23:00
 • Lloc: Parc del Pi Gros
 • Descripció de l'Acte:

   

   

  Com l'any passat, en el marc dels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el dia 10 de setembre s'organitza la 2a Marxa de Torxes de Sant Vicenç dels Horts.

  Aquesta marxa es fa, en record dels fets que van succeir durant la matinada de l'11 de setembre de 1714, en la que va tenir lloc l’inici de l'atac definitiu a la ciutat de Barcelona que culminaria amb la derrota catalana després de 14 mesos de setge. Derrota que significaria l’abolició dels drets del poble català i les seves institucions, així com el vassallatge del nostre país a la corona de Castella.

  La Marxa de Torxes és una acte d’àmbit nacional que vol ser l’expressió popular i col·lectiva de reivindicació nacional del poble català. És un acte que es fa en honor als caiguts i a les caigudes del 1714.

  És per això, que des de Sant Vicenç dels Horts, organitzem una marxa de torxes la qual s’iniciarà al parc del Pi Gros, el dia 10 de setembre a les 23:00 h.

   

  Aquesta marxa, transcorrerà en silenci, ja que no volem donar-li un caire festiu a l'acte, sinó que la voluntat és homenatjar a les dones i homes caigudes en aquell setge per defensar les llibertats de Catalunya.

   

  L’arribada de la marxa tindrà lloc a la plaça de la Vila, a les 00:00 h, commemorant així l’inici del setge definitiu de la matinada de l’11 de setembre de 1714, on s’acabaren les nostres llibertats com a poble. A la plaça es farà una lectura d'un manifest, l'encesa del peveter i 4 pilars dels Carallots.