VIC

Informació addicional

 • Nom: 13ª Marxa de Torxes per la Independència
 • Població: Vic
 • Comarca: Osona
 • Data: Dijous, 10 Setembre 2015
 • Hora: 20:30
 • Lloc: Plaça Major de Vic
 • Descripció de l'Acte:

   

  La Marxa d’enguany passarà a fer-se íntegrament a la Plaça Major de Vic.

  Comptarà amb la direcció artística de la mítica companyia de Canet de Mar, els Comediants

  Nou format: reduïm la durada de l’acte i deixem de fer el concert. Està previst que tota la Marxa dels Vigatans tingui una durada de 40 o 45 minuts. Estem dissenyant un espectacle més visual, sensitiu, didàctic i divulgatiu.

  No perdem els referents: no obstant els canvis, el propi procés participatiu que hem engegat aquest últims mesos ens ha demostrat que hi ha elements de la Marxa dels Vigatans que han de continuar essent-hi presents i protagonistes: les columnes dels pobles, el diàleg de compromís dels tres personatges homenatjats (l’infant, el nouvingut i l’homenatjat), la crema del decret de nova planta, el foc i la llum de les torxes

  Nou diàleg de compromís: enguany el diàleg de compromís serà a tres veus. Si sempre l’havien protagonitzat la persona homenatjada i l’infant, enguany la figura del nouvingut també hi prendrà part

  Nova Marxa de Torxes. Les 7 portes: l’entrada de torxes a la Plaça Major de Vic es farà pels 7 carrers que hi arriben, emulant de manera simbòlica, les 7 portes que antigament donaven entrada a la ciutat de Vic. Les entitats de Vic i comarca i les mateixes columnes seran les encarregades de donar gruix i llum a la Marxa d’enguany.

  Més rellevància per a les columnes: les columnes representen a cadascun dels pobles de la comarca d’Osona que venen caminant el dia 10 de setembre a Vic. Cada columna està representada per un penó o personatge històric relacionat amb cadascun dels municipis. La glosa dels penons serà un dels plats forts d’aquesta nova Marxa dels Vigatans.