TORTOSA

Informació addicional

 • Nom: 8ª Marxa de Torxes per la Independència a les Terres de l'Ebre
 • Població: Tortosa
 • Comarca: Baix Ebre
 • Data: Dijous, 10 Setembre 2015
 • Hora: 20:30
 • Lloc: Castell de Suda
 • Descripció de l'Acte:

    

  8a Marxa de Torxes per la Independència de les Terres de l’Ebre

  Arriba la 8a Marxa de torxes de les Terres de l'Ebre que porta per lema “Guanyem-nos les nostres llibertats!” i que tindrà lloc a Tortosa el 10 de setembre a les 20:30h amb sortida des del Castell de la Suda fins a arribar a la Plaça del Mercat.

  Per vuitè any consecutiu, el 10 de setembre, Tortosa acull la Marxa de Torxes per la Independència. Esta manifestació de l’independentisme a les Terres de l’Ebre, s’ha consolidat com la més gran del territori comptant l’any passat amb 800 persones marxant pels carrers del casc antic de Tortosa.

  La Marxa de Torxes està organitzada per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre que enguany està formada per les entitats: Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, Casal Popular Panxampla, Assemblea Nacional Catalana de les Terres de l'Ebre. La marxa que sortirà a les 20:30h des del Castell de la Suda, passant pel Casc Antic, acabarà a la Pl. del Mercat, amb els parlaments de Manolo Tomàs, membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). La lectura del manifest anirà a càrrec dePaula Rebullida, activista LGBT

  El lema d’enguany, “Guanyem-nos les nostres llibertats!”, referma la voluntat de la Comissió per treballar per un país nacionalment lliure i socialment just, en referència a l'anhel de recuperació de les nostres llibertats nacionals i també socials. Alhora, es vol emfatitzar la importància i la voluntat que el nou país que volem construir deixe enrere les estructures centralistes i es treballe per l'equilibri territorial. Es per això que un dels parlaments anirà a càrrec de Manolo Tomàs, activista i membre de la PDE des dels seus inicis. Per un altre costat, la Comissió ha volgut fer un reconeixement a la recent creació de l'entitat LGTeBre invitant a una de les seues membres i activista, Paula Rebullida.

   

  Al manifest  d'enguany s'ha volgut remarcar, entre d'altres aspectes, els canvis polítics arreu dels Països Catalans i que s'espera que canvien les polítics contra la llengua i cultura catalana. Alhora s'ha volgut recordar que hem d'estar atents als embats que farà l'Estat espanyol contra tot este procés d'alliberament.

   

  Este 2015 es cridarà a participar als actes organitzats a la Diada com és la Via lliure de la Meridiana i totes les manifestacions populars arreu del país i com no, a que el 27S la població omple les urnes de vots d'independència.